Investigador(a)

Marvin Soto Retana

  • Correo electrónico: MARVIN.SOTO@ucr.ac.cr
  • Categoría Regimen Académico: PROF. INTERINO LIC.
  • Grado Académico: DR.
  • Unidad Base: CENTRO DE INVESTGACIÓN EN TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

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Distinción Año Entidad Ámbito Descripción
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BECAS

País Entidad Año de inicio Año de término Descripción
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Publicaciones

Mostrando 17 publicaciones

TÍTULO TIPO FECHA PROYECTO
Feasibility of individual carotenoid quantification in mixtures using UV-Vis spectrophotometry with multivariate curve resolution alternating least squares (MCR-ALS)
  • artículo original
2022

No disponible

Monitoring and modelling of physicochemical properties of papaya chips during vacuum frying to control their sensory attributes and nutritional value
  • artículo original
2021
Selection of optimal ripening stage of papaya fruit (Carica papaya L.) and vacuum frying conditions for chips making
  • artículo original
2021
Carotenoid absorption in rats fed with vacuum-fried papaya chips depends on processed food microstructure associated with saturated and unsaturated oils
  • artículo original
2021
Impact of vacuum frying on a carotenoid-rich fruit: from the modeling of degradation kinetics during processing and storage to the in vivo evaluation of the health effect in rats
  • tesis doctoral
2021

No disponible

Coupling osmotic dehydration with heat treatment for green papaya impregnated with blackberry juice solution
  • artículo original
2020
A kinetic study of carotenoid degradation during storage of papaya chips obtained by vacuum frying with saturated and unsaturated oils
  • artículo original
2020
Physicochemical characteristics and polyphenolic compounds of cultivated blackberries in Costa Rica
  • artículo original
2019
Effect of ethanolic extraction, thermal vacuum concentration, ultrafiltration, and spray drying on polyphenolic compounds of tropical highland blackberry (Rubus adenotrichos Schltdl.) by-product
  • artículo original
2019
Tecnologías de separación y purificación del ácido láctico
  • capítulo de libro
2018
Valorización de subproductos obtenidos del procesamiento agroindustrial
  • capítulo de libro
2018
Effects of mechanical and enzymatic pretreatments on extraction of polyphenols from blackberry fruits
  • artículo original
2016

No disponible