Investigador(a)

Mauricio Redondo Solano

  • Correo electrónico: MAURICIO.REDONDOSOLANO@ucr.ac.cr
  • Categoría Regimen Académico: CATEDRATICO
  • Grado Académico: DR.
  • Unidad Base: FACULTAD DE MICROBIOLOGÍA

Distinciones

Distinción Año Entidad Ámbito Descripción
No hay datos disponibles

BECAS

País Entidad Año de inicio Año de término Descripción
No hay datos disponibles

Publicaciones

Mostrando 19 publicaciones

TÍTULO TIPO FECHA PROYECTO
Calidad microbiológica de embutidos crudos: estudio del caso en Latinoamérica
  • artículo original
2023
Calidad microbiológica del chorizo crudo expendido en el Gran Área Metropolitana de Costa Rica.
  • artículo original
2023
Assessment of Different Lactic Acid Bacteria Isolated from Agro-Industrial Residues: First Report of the Potential Role of Weissella soli for Lactic Acid Production from Milk Whey
  • artículo de revisión
2022
Potential of New Bacterial Strains for a Multiproduct Bioprocess Application: A Case Study Using Isolates of Lactic Acid Bacteria from Pineapple Silage of Costa Rican Agro-Industrial Residues
  • artículo original
2022
Analysis of knowledge, attitude, and practices (KAP) regarding food allergies in social network users in Costa Rica
  • artículo original
2022
  • ED-3434
Modelling the effect of salt concentration on the fate of listeria monocytogenes isolated from Costa Rican fresh cheeses
  • artículo original
2021
Tipificación con secuencias multilocus en Lactobacillus casei procedentes de ensilados de cáscara de piña
  • artículo original
2021
Effect of the type of packaging on the shelf life of ground rabbit meat
  • artículo original
2021
Reduction of sodium additives in cooked sausages: effect on physicochemical, sensory and microbiological characteristics
  • artículo original
2020
Short communication: Effect of different kefir grains on the attributes of kefir produced with milk from Costa Rica
  • artículo original
2020

No disponible

Multi-product lactic acid bacteria fermentations: A Review
  • artículo original
2020

No disponible

Pet food quality assurance and safety and quality assurance survey within the Costa Rican pet food industry
  • artículo original
2019
Antimicrobial activity of sodium carboxylates against arcobacter sp. y campylobacter Sp.
  • artículo original
2019
Mycotoxin Contamination of Beverages Obtained from Tropical Crops
  • artículo original
2018

No disponible

Characterization of the animal by-product meal industry in Costa Rica: Manufacturing practices through the production chain and food safety
  • artículo original
2018
Antimicrobial activity of different sodium and potassium salts of carboxylic acid against some common foodborne pathogens and spoilage-associated bacteria
  • artículo original
2018

No disponible

First isolation report of Arcobacter cryaerophilus from a human diarrhea sample in Costa Rica
  • artículo original
2017

No disponible

Arcobacter Isolation from Minced Beef Samples in Costa Rica
  • artículo original
2017
Validación de una metodología alternativa para el análisis de coliformes totales y fecales en muestras de agua mediante la técnica de Número Más Probable (NMP) y determinación de la vida útil de muestras de agua almacenada en refrigeración
  • proyecto fin de carrera
2008

No disponible