Investigador(a)

Ana Mercedes Perez Carvajal

  • Correo electrónico: ANA.PEREZ@ucr.ac.cr
  • Categoría Regimen Académico: CATEDRATICO
  • Grado Académico: DRA.
  • Unidad Base: CENTRO DE INVESTGACIÓN EN TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

Distinciones

Distinción Año Entidad Ámbito Descripción
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BECAS

País Entidad Año de inicio Año de término Descripción
FRANCIA CENTRE COOPERATION INTERNATIONALE AGRONOMIQUE 2001 2001 APRENDIZAJE EN TECNOLOGIAS INNOVAD.

Publicaciones

Mostrando 42 publicaciones

TÍTULO TIPO FECHA PROYECTO
Marine phenolic compounds: Sources, commercial value, and biological activities
  • capítulo de libro
2023
Bioaccessibility of phenolic compounds in Psidium guajava L. varieties and P. friedrichsthalianum Nied. after gastrointestinal digestion
  • artículo original
2022
Anti-platelet activity and chemical characterization by UPLC-DAD-ESI-QTOF-MS of the main polyphenols in extracts from Psidium leaves and fruits
  • artículo original
2021
Selection of optimal ripening stage of papaya fruit (Carica papaya L.) and vacuum frying conditions for chips making
  • artículo original
2021
Monitoring and modelling of physicochemical properties of papaya chips during vacuum frying to control their sensory attributes and nutritional value
  • artículo original
2021
Membrane processing effect of blackberry (Rubus adenotrichos) on cytotoxic and pro-apoptotic activities against cancer cell lines
  • artículo original
2021
Coupling osmotic dehydration with heat treatment for green papaya impregnated with blackberry juice solution
  • artículo original
2020
Bactris guineensis (Arecaceae) extract: polyphenol characterization, antioxidant capacity and cytotoxicity against cancer cell lines
  • artículo original
2020
Hypolipidaemic, hypoglycaemic and antioxidant effects of a tropical highland blackberry beverage consumption in healthy individuals on a high-fat, high-carbohydrate diet challenge
  • artículo original
2020
Physicochemical characteristics and polyphenolic compounds of cultivated blackberries in Costa Rica
  • artículo original
2019
Solid-state fermentation as a sustainable method for coffee pulp treatment and production of an extract rich in chlorogenic acids
  • artículo original
2019
Cas
  • capítulo de libro
2018
Maíz morado/Zea mays
  • capítulo de libro
2018
  • ED-371/EC-509
Non-extractable polyphenols in tropical fruits: Occurrence and health-related properties
  • capítulo de libro
2018
Effect of an In Vitro Digestion on the Antioxidant Capacity of a Microfiltrated Blackberry Juice (Rubus adenotrichos)
  • artículo original
2018
Valorización de subproductos obtenidos del procesamiento agroindustrial
  • capítulo de libro
2018
Key odor and physicochemical characteristics of raw and roasted jicaro seeds (Crescentia alata K.H.B.)
  • artículo original
2017

No disponible

Innovative process combining roasting and tempering to mechanically dehull jicaro seeds (Crescentia alata K.H.B)
  • artículo original
2017

No disponible

Physicochemical characterization of Jicaro seeds (Crescentia alata H.B.K.): a novel protein-rich and oleaginous seed
  • artículo original
2017

No disponible

Concentration of Polyphenolic Compounds in Blackberry (Rubus Adenotrichos Schltdl.) Juice by Nanofiltration
  • artículo original
2017

No disponible

Fruit Processing in Central America and Mexico
  • capítulo de libro
2016

No disponible

Use of response surface methodology to compare vacuum and atmospheric deep-fat frying of papaya chips impregnated with blackberry juice
  • artículo original
2016

No disponible

Physicochemical and antioxidant composition of fresh peach palm (Bactris gasipaes Kunth) fruits in Costa Rica
  • artículo original
2016

No disponible

Effects of mechanical and enzymatic pretreatments on extraction of polyphenols from blackberry fruits
  • artículo original
2016

No disponible

Hypoglycaemic, hypolipidaemic and antioxidant effects of blackberry beverage consumption in streptozotocin-induced diabetic rats
  • artículo original
2016

No disponible

Evaluación de la aceptación por consumidores de un bocadillo de pejibaye (Bactris gasipaes) y estudio de su potencial como alimento funcional
  • artículo original
2015
Pasteurization of blackberry juice preserves polyphenol-dependent inhibition for lipid peroxidation and intracellular radicals
  • artículo original
2015

No disponible

Procedimiento para la preparación de jugo de noni
  • patente
2014
Antioxidant and Anti-inflammatory in Vitro Activities of Phenolic Compounds from Tropical Highland Blackberry (Rubus adenotrichos)
  • artículo original
2013

No disponible

Estimation of glycaemic index of peach palm (Bactris gasipaes) cooked fruit and chips, and pitahaya (Hylocereus spp.) pulp
  • artículo original
2012
Método para la obtención de un extracto rico en taninos del ácido elágico a partir de frutos que contienen estos compuestos, y extracto obtenido usando dicho método
  • patente
2011
Effect of the microfiltration process on antioxidant activity and lipid peroxidation protection capacity of blackberry juice
  • artículo original
2011
Estudio de la composición fisicoquímica del aguacate de altura (Persea americana Mill) durante su maduración post-cosecha
  • proyecto fin de carrera
1987

No disponible