Investigador(a)

Fabrice Vaillant Barka

  • Correo electrónico: favillan@cita.ucr.ac.cr
  • Categoría Regimen Académico: ASOCIADO
  • Grado Académico: Ph.D.
  • Unidad Base: CENTRO DE INVESTGACIÓN EN TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

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País Entidad Año de inicio Año de término Descripción
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Mostrando 22 publicaciones

TÍTULO TIPO FECHA PROYECTO
Monitoring and modelling of physicochemical properties of papaya chips during vacuum frying to control their sensory attributes and nutritional value
  • artículo original
2021
Carotenoid absorption in rats fed with vacuum-fried papaya chips depends on processed food microstructure associated with saturated and unsaturated oils
  • artículo original
2021
Coupling osmotic dehydration with heat treatment for green papaya impregnated with blackberry juice solution
  • artículo original
2020
Hypolipidaemic, hypoglycaemic and antioxidant effects of a tropical highland blackberry beverage consumption in healthy individuals on a high-fat, high-carbohydrate diet challenge
  • artículo original
2020
Oral administration of Costa Rican guava (Psidium friedrichsthalianum) juice induces changes in urinary excretion of energy-related compounds in Wistar rats determined by 1H NMR
  • artículo original
2020
A kinetic study of carotenoid degradation during storage of papaya chips obtained by vacuum frying with saturated and unsaturated oils
  • artículo original
2020
Physicochemical characteristics and polyphenolic compounds of cultivated blackberries in Costa Rica
  • artículo original
2019
Effect of an In Vitro Digestion on the Antioxidant Capacity of a Microfiltrated Blackberry Juice (Rubus adenotrichos)
  • artículo original
2018
Untargeted metabolomic profiling of urine in Wistar rats reveals enhanced bioavailability of soy isoflavones post short-term consumption of noni (Morinda citrifolia) juice
  • artículo original
2018
Innovative process combining roasting and tempering to mechanically dehull jicaro seeds (Crescentia alata K.H.B)
  • artículo original
2017

No disponible

Análisis de un jugo de mora (Rubus adenotrichos) endulzado con estevia (Stevia rebaudina Bertoni), una aproximación metabolómica
  • artículo original
2017

No disponible

Concentration of Polyphenolic Compounds in Blackberry (Rubus Adenotrichos Schltdl.) Juice by Nanofiltration
  • artículo original
2017

No disponible

Physicochemical characterization of Jicaro seeds (Crescentia alata H.B.K.): a novel protein-rich and oleaginous seed
  • artículo original
2017

No disponible

Key odor and physicochemical characteristics of raw and roasted jicaro seeds (Crescentia alata K.H.B.)
  • artículo original
2017

No disponible

Physicochemical and antioxidant composition of fresh peach palm (Bactris gasipaes Kunth) fruits in Costa Rica
  • artículo original
2016

No disponible

Use of response surface methodology to compare vacuum and atmospheric deep-fat frying of papaya chips impregnated with blackberry juice
  • artículo original
2016

No disponible

Hypoglycaemic, hypolipidaemic and antioxidant effects of blackberry beverage consumption in streptozotocin-induced diabetic rats
  • artículo original
2016

No disponible

Effects of mechanical and enzymatic pretreatments on extraction of polyphenols from blackberry fruits
  • artículo original
2016

No disponible

An untargeted metabolomic assessment of cocoa beans during fermentation
  • artículo original
2016
Pasteurization of blackberry juice preserves polyphenol-dependent inhibition for lipid peroxidation and intracellular radicals
  • artículo original
2015

No disponible

Procedimiento para la preparación de jugo de noni
  • patente
2014
Método para la obtención de un extracto rico en taninos del ácido elágico a partir de frutos que contienen estos compuestos, y extracto obtenido usando dicho método
  • patente
2011