Investigador(a)

Carolina Cortës Herrera

  • Correo electrónico: CAROLINA.CORTESHERRERA@ucr.ac.cr
  • Categoría Regimen Académico: PROF. INTERINO LIC.
  • Grado Académico: MAG.
  • Unidad Base: CENTRO DE INVESTGACIÓN EN TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

Proyectos

Mostrando 1 proyectos

Distinciones

Distinción Año Entidad Ámbito Descripción
No hay datos disponibles

BECAS

País Entidad Año de inicio Año de término Descripción
No hay datos disponibles

Publicaciones

Mostrando 13 publicaciones

TÍTULO TIPO FECHA PROYECTO
Physicochemical and sensory assessment of partial corn substitutions with carotenoid-containing non-traditional flours during tortilla preparation
  • artículo original
2022
  • ED-285
Effect of high intensity ultrasound on main bioactive compounds, antioxidant capacity and color in orange juice
  • artículo original
2022
Acrylamide in foods: from regulation and registered levels to chromatographic analysis, nutritional relevance, exposure, mitigation approaches, and health effects
  • artículo de revisión
2022
Selection of optimal ripening stage of papaya fruit (Carica papaya L.) and vacuum frying conditions for chips making
  • artículo original
2021
Selected instrumental techniques applied in food and feed: quality, safety and adulteration analysis
  • artículo de revisión
2021
  • ED-285
Nitrogen/protein and one-step moisture and ash examination in foodstuffs: Validation case analysis using automated combustion and thermogravimetry determination under ISO/IEC 17025 guidelines
  • artículo original
2021

No disponible

Analysis of methodological components and available resources in Costa Rica to generate food composition data
  • artículo original
2021
Determinación del efecto del procesamiento sobre el contenido de compuestos bioactivos, capacidad antioxidante (ORAC) y el perfil de compuestos polifenólicos del jugo de huiscoyol (Bactris guineensis)
  • tesis de maestría
2020
Bactris guineensis (Arecaceae) extract: polyphenol characterization, antioxidant capacity and cytotoxicity against cancer cell lines
  • artículo original
2020
Total and resistant starch from foodstuff for animal and human consumption in Costa Rica
  • artículo original
2020
  • ED-427/ED-428
Simultaneous LC/MS analysis of carotenoids and fat-soluble vitamins in Costa Rican avocados (Persea americana Mill.)
  • artículo original
2019

No disponible

Liquid chromatography analysis of common nutritional components, in feed and food
  • artículo original
2019